domingo, 22 de mayo de 2016

4ª MARATÓ COUNTRY DE 100MENAT

El diumenge 22 de maig de 2016 hi havia moltes activitats relacionades amb el country :
10ª Trobada Country en Premia de Mar
4ª Marató Country en Sentmenat
Country en Argentona
Country en Berga
Country en La Coral - Badalona
Country en Mollerussa
Country en Vilanova i la Geltrú
...

A nosaltres en tocava escollir la 4ª Marató de 100MENAT, i la paella cuinada per l’equip del Vivet.



Tenia ocasió de saludar a molts amics, i retratar alguns dels moments d’aquesta llarga ballada que s’iniciava a les 11,00 del mati i donàvem per acabada – nosaltres – un xic abans de les 19,00

Tenia també ocasió de documentar alguns dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, i també el que es suspenia com a conseqüència de la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, i que amb un plantejament menys ambiciós – l’educació no ha estat mai una prioritat pels feixistes, ni pels cleptofeixistes - s’executaria en els mal dits AÑOS TRIUNFALES.


Escola que es feia a l’edifici de cal Dulçura, i quin import no fou satisfet pel Bisbat de Barcelona això portaria al propietari estafat a deixar clar que no volia cap sacerdot a les seves exèquies. Tenim clar que està al cel, i l’Arquebisbe de Barcelona de l’època al infern. L’escola la dirigien les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell.


Primer edifici fet expressament per Escola Pública a Sentmenat.
Fins aleshores des de l’ajuntament es llogaven cases, en quins contractes s’estipulava que a més de la renda mensual, l’arrendador tenia dret a fer servir les ‘aigües brutes’ per adobar les terres.


Primera escola edificada desprès del conflicte bèl•lic, mal dit ‘ Guerra Civil’ , eufemisme que vol amagar la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República.

Una jornada dona per a quasi tot, oi?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario