domingo, 26 de junio de 2011

ÒDENA, BALLADA COUNTRY AL PARC DE LA FONT.

Ens convocaven els Amics del Country a les 18,30 al Parc de la Font a Òdena a l’Anoia, hem tingut ocasió de visitar aquesta població, a la que qualificàvem com ¨Castell de Guix” en diverses ocasions, us deixo els enllaços :http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/02/odena-el-castell-de-guix.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/02/esglesia-parroquial-de-sant-pere-dodena.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/02/sant-miquel-dodena-lanoia-desconeguda.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/02/el-mar-dodena-lexplotacio-del-guix.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/02/imatges-perdudes-de-lanoia.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/02/lanoia-desconeguda-la-merce-de-can.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/02/can-macia-dodena-lanoia-desconeguda.html

arribàvem amb catalana puntualitat a la pista poliesportiva, únicament hi havia un grup de persones que preparava l’ordinador i l’amplificador de so; la temperatura superava els 30 graus i el sol queia a plom.

Passaven les 19,00 quan les primeres balladores [ aquí també hi ha majoria de dones, però menys que en les comarques ‘litorals’ ].

Explicava a la disc-jockey que per confegir un article per l’Univers Country, em calen dades : poblacions de procedència i àdhuc comarques de les balladores, associacions, i el nombre aproximat [ acostuma a ser fidel perquè no hi ha interessos ‘politics’ ]. Per aconseguir aquesta informació, que podria no ser totalment fefaent, em calia demanar-la directament al públic, tota vegada que no hi havia micròfon. Saludava amics de :

POBLES

Òdena
Calaf
Carmen
Castellar del Vallès
Castellgalí
Igualada
Manresa
Sant Joan de Vilatorrada
Sant Salvador de Guardiola

Em sobtava l’absència de persones de les comarques properes, com la Segarra , l’Alt Penedès o el Baix Llobregat, hi havia però gent de :

Comarques

Anoia
Bages, el
Garraf, el
Vallès Occidental

Pel que fa a les Associacions, sota el nom AMICS DE, s’aixopluguen els mateixos organitzadors, el de Castellar del Vallès, i possiblement algun altre;

Associacions

Amics del Country [*]
Country Dancers
Country Músic

La ballada, del tot ‘tradicional’, sembla que el Line Dance no fa estralls per aquestes terres interiors, va ser molt participada, i malgrat la calor intensa, l’estètica country, texans, camises de quadrets, botes i algun barret , va tenir una presència notable.

El sol es compadia o potser es complaïa de les balladores, i ràpidament s’arribava a una temperatura de confort, que segons ens expliquen evoluciona fins a la fresca, cap al final de la ballada.

Ens acomiadàvem quan passaven alguns minuts de les 21,00, tenim per endavant més d’un hora de camí.

Ens ha agradat l’ambient de la ballada, i alhora que felicitem als organitzadors i els agraïm les seves fineses, els esperonem a incorporar el costum de recollir aquella mínima informació de les balladores, amb un sistema molt senzill; posar a la seva disposició un o més folis i un bolígraf, perquè ells mateixos anotin : procedència i en el seu cas l’associació a la que representen.

Esperem tornar al ‘Mar d’ Òdena’.

No hay comentarios:

Publicar un comentario