sábado, 9 de marzo de 2013

BALLADA COUNTRY AL CARRER MONTCADA

Ens convocaven als Amics del Country de Castellar del Vallès, al carrer de Montcada, davant la botiga de Cárnicas Merche, que oferia una degustació de carn de vedella de Nebraska, més que com una acció promocional – que també ho ha estat - com una activitat per dinamitzar el comerç local.La ‘meva foto’ ha estat la de les ‘Tres Maries en línia’ fet quasi miraculós que en fa pensar – ara sí – que una hora o altra, sortirem d’aquesta crisis econòmica tant llarga i dura, sobretot per a les persones que han de viure del resultat del seu treball.

Més de 30 balladores s’acumulaven en algun moment en el petit espai central d’aquest carrer peatonal, que ha esta un marc idoni per aquesta ballada.L'eslògan turístic de Nebraska és "Where The West Begins" (On l'oest comença). Els anglesos excel•lien en el genocidi dels pobles aborígens, a un nivell semblant al que ho havien fet els ‘descobridors’ del Regne de Castellà.

Uns i altres però, no esmerçaven cap esforç per entendre el significat – que en té en la llengua originaria – dels noms de lloc, Nebraska, Alaska,... val a dir que com no es pot tenir tot, ambdós llengües i cultures no han tingut mai un Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de març de 1905 — Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997), que s‘ocupes d’aquestes tasques sense cap ‘rendibilitat econòmica’.

Ens agradaria – som curiosos de mena- saber el significat d’aquest topònim NEBRASKA.Ah!, els Amics del Country de Castellar del Vallès, estarem encantats de fer una ballada – si ens ho demanem – per promocionar també el consum de vedella del Berguedà, de Girona, o de qualsevol indret de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario