lunes, 24 de enero de 2011

BALLADA A CAL BALSACH. SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL

Anàvem la Vicky, la Maria Jesús, i l’Antonio a Sabadell, més tard s’hi afegirà la Rosa, i coincidirem també amb la Natalia, i altres amics del Country ;Us explico : Dos cops al mes s’organitza una ballada de country a l’antiga fàbrica , que havia estat la seu social de Fills de Pere Balsach, i que es va construir entre els anys 1942 i 1948 al solar situat a la carretera de Prats de Lluçanès, on hi havia hagut l’antic velòdrom.

En aquells anys de la ‘ PAX FRANQUISTA’ Cal Balsach es consolidà als anys cinquanta com una de les empreses més grans i importants, especialitzada en roba de llana per a senyores. La crisi econòmica dels anys 70, i l’inici de la migració industrial cap a països mes pobres [ India, Xina [ va provocar el tancament de la fàbrica.

L’Ajuntament està duent a terme la remodelació de l’edifici , fins a data d’avui el que s’hi ha fet , és la reforma i rehabilitació de la part central de l’antiga fàbrica protegint l’estructura original de l’edifici per ubicar el nou Centre Cívic i Esportiu de la Creu Alta. El total de superfície construïda és de 1.452 metres quadrats.

El preu de quatre €, que únicament paguen els balladors, és just, atesa la qualitat de l’equipament.Fins a trenta balladores coincidiran en algun moment a la pista, i comptant els espectadors , escassament assolíem la cinquantena de persones.

Recollia imatges – això és el que tinc encomanat fer per l’UNIVERS COUNTRY - , i un cop a casa, confegeixo aquesta crònica que tinc l’esperança que us animi per anar també a Cal Balsach.Començàvem a les 18,00 i acabàvem a les 20,30, m’encanta la puntualitat catalana !

No hay comentarios:

Publicar un comentario