jueves, 12 de agosto de 2010

VALLFOGONA DE RIUCORB. S P A [ SALUS PER AQUA ]

Anàvem la Carmen Toleda Cañadas, la Maria Jesús Lorente Ruiz, el Tomàs Irigaray Lopez i l’Antonio Mora Vergés a la Vall del Corb. Havíem de fer una xerrada sobre els blocs de http://www.guimera.info/ dins del marc del Mercat Medieval. Trobareu una crònica am excel·lents imatges a : http://www.valldelcorb.info/blogs/coneixercatalunya/?p=699

Ens hostejàvem al Balneari de Vallfogona de Riucorb, per al qui ho desconeix s'accedeix al municipi de Vallfogona de Riucorb per una carretera local que arrenca, a l'alçada de Santa Coloma de Queralt, de la comarcal C-241 de Montblanc a Manresa i passa per Llorac, Vallfogona, Guimerà (segueix més o menys paral·lela al Riu Corb) i, finalment, s'uneix a la C-14 de Salou a Artesa de Segre. Prop de l'Albió, aquesta carretera local enllaça amb una altra que procedeix de la N-II a l'alçada de Cervera i es dirigeix cap al sud vers Conesa i Rocafort de Queralt, on empalma també amb la C-241.

A l'E del terme i del poble de Vallfogona es troba el nucli del Balneari de Vallfogona, que ha crescut vora l'establiment termal construït l’any 1.901 , i que s'estén en part pel terme veí de Llorac.Especialment remarcables – per les seves qualitats medicinals, declarades d’utilitat publica des de 1903 – son les aigües minerals de Vallfogona (fonts Pudosa i Salada), que brollen a la vora, riu amunt. Aquestes aigües, molt abundoses, són clorurades i sulfatades i s'aprofiten sota control mèdic des de la fi del segle XIX.

D’ençà de 1.992 la direcció del Balneari , ha endegat un procés de rehabilitació i adequació de les instal·lacions, que han permès alhora: mantenir el caràcter senyorial i històric dels edificis, i dotar-los de tots els avenços de la modernitat. Sortosament això es tradueix en una major afluència de banyistes i d'estiuejants, tant als mesos d'estiu, com la resta de l’any.

La recepcionista quan ens varem inscriure em comentava com li havia agradat la meva narració i/o reflexió, titulada ‘els cabassets’ http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/08/els-cabassets.html ; en alguns llocs prediquen allò de la ‘proximitat amb els clients’, al Balneari de Vallfogona de Riucorb, a més ho practiquen.

El Tomàs recollirà imatges d’aquest indret bucòlic, que per poc que pugueu heu de venir a conèixer, amics lectors.

La Carmen, la Maria Jesús, el Tomàs i l’Antonio [ malgrat el guix en el meu cas ], ens endúiem una gratíssima sensació d’aquesta estada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario