lunes, 18 de octubre de 2010

BALLADA COUNTRY A LA PLAÇA DE LA PORXADA. GRANOLLERS 2.010

Sortíem de Castellar del Vallès uns minuts abans de les 10,00 la Rosa, la Maria Jesús i l’Antonio, el termòmetre marcava 12 graus, ens havien convocat els amics de Tot Country Granollers el diumenge 17 d’octubre a partir de les 11,00 a la Plaça Porxada. Arribàvem a la nostra destinació una estona abans, i això em permetia retratar aquest emblemàtic indret de la ciutat, quasi en solitud.




Concebuda inicialment com a llotja de gra ,es va acabar de construir entre els anys 1586 i 1587 a partir d'un projecte que havia encarregat el Consell de la Vila al mestre Bartomeu Brufalt.
L'edifici té unes dimensions de 24 metres de llarg per 15,65 d'ample i està format per 15 columnes d'ordre toscà que sustenten una teulada de quatre vessants. El Josep Salvany i Blanch en recollirà una imatge l’any 1.915 quan feia funcions de mercat.


El bombardeig del 31 de maig de 1938 la va deixar molt malmesa, com veiem en la fotografia que reproduïm de la Revista Foragitats 25-Sep-2010.



Restaurada de nou en acabar la Guerra Civil, cedeix el 1984 una de les jàsseres de la vessant nord precipitant la reconstrucció de la coberta. Coincidint amb el 400 aniversari de la seva construcció, el 1986, s'inauguren les obres de remodelació.

L'any 2006, el Govern de la Generalitat, a petició de l'Ajuntament de Granollers, va aprovar declarar la Porxada com a Bé Cultural d'Interès Nacional.





A partir de les 11,00 la música country s’ensenyoreix de la Porxada i la plaça que l'envolta, i al llarg del mati fins a 300 persones gaudiran d’aquest espai excepcional. El sol s’afegeix a la festa i ben aviat malgrat la temperatura fresca 13 graus, la roba d’abric es va acumulant per arreu.





Saludarem amics del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Garraf.

Damunt la tarima es succeiran les demostracions del grups :


Country Caravan
Muleskinner
Twisters
Frenesí
Can Falguera

Amb el Joan Vilardell - bon coneixedor de la Ciutat – recorrerem el perímetre de les antigues muralles; l’abandó del carrer Constància és colpidor.

Ens arribarem també fins a la proper església de Sant Esteve.

Ens acomiadem un xic a abans de les 14,00 dels amics per retornar al nostre Vallès. Granollers és ja una nova fita de l’Univers Country

No hay comentarios:

Publicar un comentario