domingo, 18 de agosto de 2024

BALLADA COUNTRY. FESTA MAJOR DE CARDEDEU 2024.

 

Cardedeu tenia 100 anys enrere  1843 veïns,  i entre altres raons gràcies a l’estació dels Camins de Ferro de Barcelona a Girona.  Es feia famosa l’expressió “ una llotja al Liceu, i una torre a Cardedeu  com a definició bàsica d’allò que aleshores  es considerava l’èxit social.

El dissabte 17.8.2024, anàvem a la Ballada Country de Festa Major que es duia a terme al magnífic Pavelló Pompeu Fabra i Poch (Gracia, 20 de febrer de 1868-Prades, 25 de desembre de 1948), aixecat en els terrenys que cedia l’Antonita Fontova – de la que ens agradarà tenir noticia del cognom matern, del lloc i data de naixement i traspàs i de la seva peripècia vital a l’email castellardiari@gmail.com - . L’ampli espai, estava ple a petar. Cardedéu tancava l’exercici 2023 amb 19.023 habitants de dret, i les Ballades de Country al mes d’agost son escadusseres, hi havia persones dels dos vallesos, del maresme, del Moianès, del Barcelonès.

Com tinc per costum, anava fent fotografies alhora que anava saludant a persones amb les que ens trobàvem al llarg dels anys en ballades arreu de Catalunya





Prop del Pavelló hi havia el recinte firal.

Desprès d’acomiadar-nos,  m’arribava fins al Cementiri de Cardedéu, abans de tornar a Castellar del Vallès.   Cardedeu conserva encara, malgrat el creixement exponencial, alguns dels seus atractius patrimonials.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario