sábado, 31 de agosto de 2024

BALLADA COUNTRY DE FESTA MAJOR SANT CELONI 2024

 

La Roser Mesa Martí, la “ countrywoman”  ens convidava a la Ballada de Festa Major de Sant Celoni 2024, el dissabte 31 d’agost, la ballada començava amb catalana puntualitat  a les 18,00 hores , i estava previst acabar-la a les 21,00, una marató  en tota regla.

Saludava persones dels dos vallesos, del Garraf, del Maresme, del Barcelonès, del Ripollès, d’Osona,... ,  entre balladores i espectadors la plaça congregava quasi un miler de persones.

Feia fotografies






Tots plegats passàvem una tarda deliciosa, entre l’edifici  de l’Ajuntament de Sant Celoni, obra de 1926 , de l’arquitecte  Josep Domènech i Mansana, (Barcelona, 1885-1973) , l’Hotel Suïs , Can Ramis,..,  la Plaça Major amb  una  calor moderada ,  és un indret ple d’encís.  

Passaven pocs minuts de les 20,00 hores quan ens acomiadàvem, en el trajecte fins a Castellar del Vallès esmerçaríem un xic més d’una hora, i era ben fosc quan arribàvem a casa.

Després d’un sopar lleuger – em cal perdre pes  -  confegia aquesta breu crònica, que penjaré  a les pàgines habituals, i en la que vull manifestar el meu agraïment a la Roser Mesa Martí, i al grup que feia possible la Ballada.

Demà, si el temps ho permet, Ballada a Sant Quirze del Valles, entre les 20,00 i les 22,00 a la Plaça de les Morisques.

http://www.vadecountry.com/2024/08/country-en-sant-quirze-del-valles-010924.html

 

jueves, 29 de agosto de 2024

BALLADA COUNTRY A LA PLAÇA DE LES PALMERES. CAMBRILS. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA

 

Dimecres 28.8.2024, anàvem fins a Cambrils a la darrera Ballada a la Plaça de les Palmeres,  volíem donar l’enhorabona al Joan i a la Conxita, que havien estat avis per quarta vegada.



La Ballada començava a les 20,30  amb el regust agredolç de ser la darrera d’aquest any 2024.


Anava fent fotografies, i xerrant amb uns i altres,  la Ballada com sempre feia aturar moltíssimes persones que gaudien ja com a balladores , ja com espectadores, d’una activitat que no ha costat a la butxaca dels cambrilencs ni un cèntim d’€.




La temperatura ajudava força, aquest estiu del 2.024 ha estat particularment calorós.

 


Ens acomiadàvem agraint al Joan i a la Conxita la seva dedicació  que any rere any ha fet possible aquest cicle de Ballades als mesos de juliol i agost. 

Arribaríem a Castellar del Vallès, prop de la 1 de la matinada. 


lunes, 19 de agosto de 2024

BALLADA DE FESTA MAJOR A TORRELLES DE FOIX. EL CASAL TORRELLENC. EL PENEDÈS SOBIRÀ.

 

El Casal Torrellenc  s’inaugurava el 27.8.1933,  ahir, 18.8.2024  quan anàvem a la Ballada de Festa Major que convocava Country Style estàvem encara doncs en les seves noces de marbre.


 M’explicaven que havia estat una tasca col·lectiva, i no em sabien donar raó de l’autor del projecte tècnic – acostumava a ser un paleta que exercia de “ mestre d’obres” , i ens agradarà rebre a l’email castellardiari@gmail.com la història d’aquesta entitat que no trobava inclosa a la minsa llista de monuments, ni descrita al Mapa de Patrimoni de la DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA

La previsió meteorològica preveia pluges al Penedès sobirà, i això potser dissuadia a algunes persones d’assistir a la Ballada, que tenia prevista fins aquesta circumstància, que finalment no es donaria.  


Xerrava amb uns i altres mentre anava fent fotografies.






Fins tenia temps per fer un tomb en companyia del Josep Lacambra Garcia, un torrellenc d’adopció, que em feia de sherpa, i m’explicava que hi havia problemes d’escletxes a la façana de l’Església parroquial advocada a Sant Genis.  Esperem i desitgem que no succeeixi el mateix que a Barbera de la Conca.

https://www.elpuntavui.cat/article/611899-barbera-de-la-conca-segueix-pendent-de-la-gran-esquerda.html

Havíem visitat Torrelles de Foix en altres ocasions:

SANTUARI DE LA MAREDEDÉU TORRELLES DE FOIX, MAL DITA SANTA MARIA. EL PENEDÈS UBÈRRIM

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/09/santuari-de-santa-maria-de-torrelles-de.html

LES DOUS DE TORRELLES DE FOIX, ALT PENEDÈS

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/09/les-dous-de-torrelles-de-foix-alt.html

M’explicaven que estaven eixutes per aquesta llarguíssima sequera que compromet la continuïtat de l’agricultura, i si no trobem el remei, també de la nostra espècie.

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE TORRELLES DE FOIX ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. EL PENEDÈS SOBIRÀ

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/07/in-memoriam-de-lescola-publica-de_21.html

ERMITA DE SANTA MARIA . TORRELLES DE FOIX. EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/10/ermita-de-santa-maria-torrelles-de-foix.html

ERMITA NOVA DE SANTA MARIA .TORRELLES DE FOIX. EL PENEDÈS SOBIRÀ

https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2013/08/ermita-nova-de-santa-maria-torrelles-de.html

IN MEMORIAM DE L’ERMITA DE FOIX, ADVOCADA A LA MAREDEDÉU , SITUADA A L’ANTIC CAMI DE TORRELLES AL SANTUARI DE LA MAREDEDÉU , I DE LA CAPELLA DEL ROSER DELS MARQUESOS DE FOIX.

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2017/08/in-memoriam-de-lermita-de-foix-advocada.html

EL PATRIMONI INDOCUMENTAT DE TORRELLES DE FOIX. EL PENEDÈS SOBIRÀ.

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2017/08/el-patrimoni-indocumentat-de-torrelles.html

ELS ABEURADORS DE TORRELLES DE FOIX. EL PENEDÈS SOBIRÀ

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2012/11/els-abeuradors-de-torrelles-de-foix-el.html

IN MEMORIAM. ESCOLA DEL TERME. TORRELLES DE FOIX. PENEDÈS SOBIRÀ.

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2015/11/in-memoriam-escola-del-terme-torrelles.html


La Ballada es perllongava fins a les 21,30 hores, moment en que ens acomiadàvem, el retorn malgrat el tràfic intens d’un diumenge d’agost, era força fluid, i abans de les 23,00 hores tornàvem a Castellar del Vallès, on el basals dels carrers palesaven que havia plogut. 

Infinites gràcies als amics del Casal Torrelenc i a Country Style que organitzava la Ballada 



domingo, 18 de agosto de 2024

BALLADA COUNTRY. FESTA MAJOR DE CARDEDEU 2024.

 

Cardedeu tenia 100 anys enrere  1843 veïns,  i entre altres raons gràcies a l’estació dels Camins de Ferro de Barcelona a Girona.  Es feia famosa l’expressió “ una llotja al Liceu, i una torre a Cardedeu  com a definició bàsica d’allò que aleshores  es considerava l’èxit social.

El dissabte 17.8.2024, anàvem a la Ballada Country de Festa Major que es duia a terme al magnífic Pavelló Pompeu Fabra i Poch (Gracia, 20 de febrer de 1868-Prades, 25 de desembre de 1948), aixecat en els terrenys que cedia l’Antonita Fontova – de la que ens agradarà tenir noticia del cognom matern, del lloc i data de naixement i traspàs i de la seva peripècia vital a l’email castellardiari@gmail.com - . L’ampli espai, estava ple a petar. Cardedéu tancava l’exercici 2023 amb 19.023 habitants de dret, i les Ballades de Country al mes d’agost son escadusseres, hi havia persones dels dos vallesos, del maresme, del Moianès, del Barcelonès.

Com tinc per costum, anava fent fotografies alhora que anava saludant a persones amb les que ens trobàvem al llarg dels anys en ballades arreu de Catalunya





Prop del Pavelló hi havia el recinte firal.

Desprès d’acomiadar-nos,  m’arribava fins al Cementiri de Cardedéu, abans de tornar a Castellar del Vallès.   Cardedeu conserva encara, malgrat el creixement exponencial, alguns dels seus atractius patrimonials.