sábado, 1 de junio de 2019

BALLADA COUNTRY DE SALLENT

Arribàvem un xic abans de començar la Ballada Country a la Plaça Sant Antoni Maria Claret i Clarà de Sallent.

Em cridava l’atenció que la figura que dóna nom a la Plaça, estigues d’esquena a l’Església de Santa Maria, parlem d’un religiós que va ser arquebisbe de Santiago de Cuba i confessor d'Isabel II d'Espanya, i va fundar els ordes dels Missioners Fills de l'Immaculat Cor de Maria (claretians) i de les Religioses de Maria Immaculada Missioneres Claretianes.

Quan al monument l’Alexandre Soler i March (Barcelona, 24 d'abril de 1873[1] - ibídem, 28 de març de 1949) apareix a la fitxa de patrimoni com autor del Monument a Sant Antoni Maria Claret i Clarà, conegut com a Pare Claret, (Sallent, Bages, 23 de desembre de 1807 - Abadia de Fontfreda, 24
d'octubre de 1870) i l'escultor Eusebi Arnau i Mascort ,(Barcelona, 8 de setembre de 1863 - 2 de juliol de 1933.

Destruït el 1936, com una més de les derivades de la sedició dels militars feixistes recolzats per la Jerarquia nacionalcatólica va ser refet en 1951 per Joaquim Renart Garcia (Barcelona, 1879 - 1961) , Florenci Daura i Albert Comas, amb motiu de la canonització del Pare Claret.

El 1994 va ser restaurat per Lluís Rubio i Cano.


La Ballada es desenvolupava amb força participació atès que ens aquests dies hi ha una munió de Ballades, Trobades, Maratons,...



Aprofitava per retratar alguns boinders del carrer Angel Guimerà, dels que no en sabia trobar esment al Mapa de Patrimoni.


http://patrimonicultural.diba.cat/#

https://modernistespuntcom.blogspot.com/2010/12/monument-sant-antoni-m-claret-sallent.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario